Hesz Ádám Akusztik

18:00-19:00 @ 2019.06.09. (vasárnap)

“Szobámat nem zárja senki, egyedül lakom benne rég. A falon sosem lógott semmi, az ürességtől mégis szép. Az üveg mindig a jégen táncol, pedig nemsokára nyár. Üldögélek itt most csendben, egy vörös száraz bor után.”

Egyik első dalom kezdő sorait olvastátok az imént, melynek címe “Este otthon”. Úgy gondolom ez a néhány mondat alkalmas arra, hogy kicsit közelebb kerülj hozzám és a zenémhez.

Pár szó rólam: 86-ban születtem, Szekszárdon, majd Pakson nőttem fel. 8 éves koromban kerültem először zene közelébe, amikor gitározni kezdtem tanulni. 17 évesen kezdtem énekelni, ez idő tájt kezdtünk Ulbert Ferenccel együtt zenélni, akivel később megalapítottuk az ULBERT-HESZ PROJECTET, amely formációval a mai napig alkotunk és koncertezünk. Első nagylemezünk, “Better days and better nights” néven jelent meg 2009-ben, 20 vendégzenész barátunk közreműködésével.

Időközben egyetemi tanulmányaim miatt Budapestre költöztem, a zene pedig egyre központibb része lett az életemnek. Akkoriban kezdtem el dalokat- és szövegeket írni. Ekkor a SWEET HOME nevű zenekarunkkal jártuk az ország borfesztiváljait és játszottuk a bluest.

2011-ben Okleveles Élelmiszermérnökként diplomáztam a Budapesti Corvinus Egyetemen. Fél évet tanultam Valenciában egy nemzetközi program keretein belül, ahol számos emberi és zenei tapasztalatra tettem szert.

2015-ben alapítottam meg saját formációmat a HESZ ÁDÁM AKUSZTIKOT, melynek ötlete régóta foglakoztatott. Számos saját szerzeményemet keltjük életre koncerteken, nemrégiben kiadtunk egy négyszámos kislemezt, KÖRFORGÁS néven. 2018-ban szerződést kötöttünk a Magneoton kiadóval, a közösen elkészített ‘MICSODA LÁNY’ című dalnak Havas Miki ‘Mikoo’ végezte a produceri munkáit.

Úgy gondolom, hogy a művészetet, így a zenét sem érdemes határok közé préselni, ezért évek óta alkotok olyan elismert hazai underground előadókkal, mint Day és Tkyd.

Dalaim a bluesból, jazzből, népzenéből, illetve a sanzonokból táplálkoznak. Műfajként: INDIE POP/FOLK.