Dávid Roland

18:00-19:00 @ 2019.06.10. (hétfő)

Dávid Roland énekes rendkívüli hangterjedelmével és szuggesztív előadásmódjával a XX. század blues, beat és rockzene számos klasszikusának szereplőit varázsolja minden alkalommal a hallgatók elé, és rég nem hallott, de soha nem feledett előadókat és örökzöld dalaikat kelti életre.
Az “aranytorkú”-nak titulált herendi énekes több, mint húsz éve foglalkozik a zenével, az elmúlt évtizedekben már közel 1000 koncertet adott egy szál gitáros akusztikus műsorával, önálló fellépéseivel és zenekarjaival.
Dávid Roland értékmentő missziójával kiemelkedik a hazai “egy gitáros” előadók közül, hiszen nem hagyja feledésbe merülni a 60-as 70-es évek legnagyszerűbb dalait.

Tehetségének és páratlan énekhangjának köszönhetően képes

akusztikus gitárjával kísérve olyan előadókat megidézni, mint Freddie Mercury (Queen) vagy olyan nagyszerű musiceleket és rockoperákat a színpadra varázsolni, mint a Jézus Krisztus Szupersztár, az István a király vagy akár a Hair.

Bár egy ember áll a színpadon, de különleges gitárjátékának köszönhetően szinte keressük a többi zenészt a háttérben,

mert a hangokat hallva, amit kicsihol az Ibanez gitárjából, sokszor hihetetlen, hogy csak ő játszik egyetlen hangszeren.
2008-ban, a Világ Leghosszabb Koncertjén debütált az akusztikus műsor, amikor 9 napon át, 11 fellépésen, közel 7 órán át szólt Dávid Roland kezében a gitár és bűvölte el nem csak a jelenlévő, de az internetes közvetítés közönségét is világszerte. Azóta számtalan klubkoncerten, nagyszínpadi fellépésen és még színházi falakon belül is rendületlenül szól az akusztikus muzsika és szárnyal az ének.